Mindre Operationer

Mindre Operationer

Ibland kan man behöva ta till med skalpell för att avlägsna eller korrigera olika hudförändringar. Du kan boka tid hos vår duktiga kirurg som hjälper dig.

Information om operationer

Varje operation handlar ytterst om förväntningar. Därför är vi mycket noga med att vi tillsammans går igenom operationen och diskuterar vilket resultat du kan förvänta dig.

Ett bra operationsresultat beror på många olika saker. Grundläggande är att vi alla är biologiskt unika, vilket innebär att ingen patient är den andre lik i ett läkningsförlopp, och inte heller i hur slutresultatet blir efter en operation. Slutresultatet grundar sig till en stor del på vad varje enskild patient tar med sig till operationen i form av ålder, hud kvalitet, hud elasticitet, kostvanor, rökning, tidigare operationer, etc.

Efter operationen, bör man ha tålamod. Sår läker snabbare för vissa patienter och tar längre tid för andra. Ärren kommer inte att försvinna helt även om de bleknar. Det är normalt att såren kliar när de läker.

Komplikationer kan inträffas vid all kirurgi men är lyckligtvis sällsynta inom den kosmetiska plastikkirurgin. Vanligaste orsaken till missnöje är att läkaren och patienten inte har förstått varandra innan och efter operationen. Om man som patienten känner förtroende för sin kirurg, har fått korrekt information och har realistiska förväntningar efter konsultationen, är utsikten att få ett lyckat operationsresultat och att bli nöjd, mycket stor.

mindre operationer, doktor, konsultation, kirurg

Avlägsning av födelsemärken och godartade hudförändringar

Alla fläckar på kroppen är inte födelsemärken. Det finns flera olika sorters hudförändringar. En vanlig typ av hudförändringar är sk seborroiska keratoser. De kan tyckas vara ganska lika vanliga födelsemärken men är vanligtvis mer skrovliga på ytan. Dessa kan man ta bort utan att skicka de till analys. De flesta prickar kan tas bort med lokalbedövning. Efter de flesta prickborttagningar kan huden slutas direkt med stygn. Om pricken eller hudförändring är mycket stor eller elakartad måste man ibland täcka defekten med hud från en annan del av kroppen.

Ärr rekonstruktion och mindre operationer

Du kanske har ärr som behöver rekonstrueras så de ser snyggare ut. Det kan vi också hjälpa dig med. För att få ett pris på ärrekonstruktion måste du boka tid hos vår läkare för bedömning av vad som skall göras, detta gäller också mindre operationer.

Malignt melanom elakartad hudförändring

Den senaste tiden har det skrivits och talats allt mer om födelsemärken och malignt melanom. Malignt melanom har länge varit den cancerform som ökat starkast, men tack vare att man är mer observant på risken med malignt melanom har denna ökning nu upphört. Man utvecklar i takt med att man blir äldre allt fler födelsemärken eller leverfläckar som de också kallas. Vanligtvis är dessa inte alls farliga. Ibland kan dock ett befintligt födelsemärke förändras så att det utvecklas till ett malignt melanom. Ofta brukar man då notera att födelsemärket förändras så att det blir ojämnt pigmenterat, växer i storlek, blir svartare än vad det varit eller börjar klia eller på annat sätt beter sig som det inte gjort förut. Det är just denna förändring du skall vara särskilt observant på. Bästa behandlingen för malignt melanom är just att ta bort en fläck i god tid innan den hunnit bli “farlig” dvs. innan den utvecklats till ett malignt melanom eller något av dess förstadier. Eftersom födelsemärken kan utvecklas till malignt melanom bör födelsemärken som man tar bort skickas för mikroskopisk analys (canceranalys). Födelsemärken av denna sort skall ALDRIG tas bort med laser utan skäras med skalpell och skickas på analys. Analys av födelsemärken bekostas av patienten och är inom privat läkarvård mycket kostsam.

Priser

Konsultation hos läkare: 500:-
Ta bort födelsemärken/godartade hudförändringar: 1st 3000:-
Vid samma tillfälle: 2st 4000:-
Vid samma tillfälle: 3st 5000:-
Ärr rekonstruktion: Fråga om priset hos läkare vid konsultation
Mindre operationer: Fråga om priset hos läkare vid konsultation

* Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.