Botox – Muskelavslappnande injektion mot rynkor

Botox – Muskelavslappnande injektion mot rynkor

Vissa rynkor orsakas av muskelsammandragningar varje gång du ler, skrattar eller rynkar pannan. Ju mer du skrattar och rynkar, desto djupare blir dessa linjer och veck. En del rynkar pannan när de är stressade, koncentrerar sig, eller är trötta. Det kan av andra tolkas helt felaktigt som att man är arg eller ilsken. Muskelavslappnande injektion mot rynkor får muskulaturen som ger upphov till rynkorna att slappna av.

Så fungerar Botox: muskelavslappnande injektion mot rynkor

Botox, en muskelavslappnande injektion mot rynkor eller Botulinum toxin är ett ämne som produceras av bakterier i laboratorier. Ämnet blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna, som orsakar dess linjer och rynkor. Muskelavslappnande Botox injektion mot rynkor förslappar musklerna så att de inte längre kan sammandras. Efter Botox behandling blir huden slätare och mjukare. De obehandlade musklerna påverkas inte, vilket gör att din normala mimik inte påverkas.

Botox, muskelavslappnande injektion mot rynkor får muskulaturen som ger upphov till rynkorna att slappna av. Effekten inträder redan under de första två veckorna efter behandlingen . Man behöver inga tester före Botox behandlingen och man kan behandlas vid första besöket om man vill. Det enda som syns efter behandlingen är en lätt, tillfällig rodnad som kan sminkas bort.

Hur går behandlingen till?

Botox behandlingen är enkel och relativt snabb. Genom en mycket tunn nål sprutas en ytterst liten mängd av läkemedlet in på flera mycket väldefinierade ställen. Eftersom nålen är så tunn och man använder en mycket liten volym så är obehaget minimalt. För de flesta känns det endast som ett litet myggbett. Ingen bedövning behövs. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart. Kraftigt motionsutövande bör undvikas första dygnet. En del kan märka en lätt rodnad det första dygnet, men för de allra flesta är behandlingen inte märkbar.

Finns det några biverkningar?

I ytterst sällsynta fall kan muskelavslappnande Botox injektion mot rynkor orsaka en övergående svaghet i närliggande muskler, där ögonlocket kan påverkas och en övergående asymmetri kan skönjas. Eftersom verkan av muskelavslappnande Botox injektion mot rynkor är övergående så är alla biverkningar helt övergående och varar bara några veckor.

Dessa rynkor kan behandlas

De vanligaste rynkorna som behandlas med Botox är rynkan mellan ögonbrynen (glabella), de horisontala rynkorna i pannan samt rynkorna runt ögonen (kråksparken). De rynkor som man bäst kan behandla med muskelavslappnande Botox injektion mot rynkor är de som kommer fram vid muskelanvändning, dvs. mimikrynkor. De senaste tiderna har man också gått vidare och kan ibland behandla nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Rynkor som man har i avslappnat tillstånd i ansiktet behandlas bäst med fillers. I många fall kompletterar fillers och muskelavslappnande Botox injektion mot rynkor varandra.

Hur säkert är muskelavslappnande Botox injektion mot rynkor?

Muskelavslappnande injektion mot rynkor har använts i många år för att behandla många sjukdomar, det är ett välbeprövat och godkänt läkemedel. Det har nu blivit alltmer använt i kosmetiska och estetiska sammanhang för att reducera synbara linjer och rynkor.

Resultat

Muskelavslappnande Botox injektion mot rynkor slätar ut de rynkor som orsakas av muskulaturen och ger Dig en ungdomligare och slätare hud. Rynkor orsakade av solen och rynkor som inte påverkas av muskulaturen kan inte behandlas med muskelavslappnande Botox injektion mot rynkor.

Effekten av Botox behandlingen varar mellan tre och sex månader. Man behöver förnya behandlingen två till tre gånger per år för att upprätthålla effekten. En fördel är dock att effekten av behandlingen efter varje förnyad Botox behandling sitter i längre för var gång, så att du allteftersom behöver allt färre behandlingar. Hållbarheten efter Botox behandlingen är individuell och varierar mellan olika individer och muskler.

Priser

Panna och glabella: 4 725:-
Glabella (mellan bryn) från: 2 625:-
Ögon, skrattrynkor: 3 675:-
Panna, glabella och ögon från: 5 775:-

* Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

Välkommen att göra en Botox behandling på vår mottagning här i Göteborg!
Läs om fillers som en eventuell kompletterande behandling med Stylage eller Restylane.