TPRX Peeling Solution

Föryngrande behandling med TPRX Peeling Solution

Om TPRX behandling

TPRX behandling ger en effektiv men skonsam föryngring av huden utan att använda slipmedel eller nålar och utan att orsaka någon smärta. Resultatet blir en slätare, fastare och fylligare hud med en jämn hudton med omedelbar lyster. Peelingen kan även användas på kroppen vid bristningar orsakade av viktförändring.

  • Ingen smärta
  • Tar din hud från dyster till lyster
  • Ger märkbar effekt redan från första behandlingen
  • Lämplig året om
  • Säker att använda på alla hudfärger
  • Ingen risk för hyperpigmentering vid mörk hud

Vad är TPRX och vilka resultat kan förväntas?

TPRX består av en exklusiv blandning av vinsyra, kojicsyra, alpha-arbutin samt väteperoxid. Formulan gör att lösningen penetrerar förbi epidermis och arbetar långt ner i huden. Medan en traditionell kemisk peeling tar bort gamla hudceller och framhäver ny hud ovanifrån, så hjälper TPRX till att stimulera huden inifrån för att skapa nytt kollagen och hyaluronsyra. TPRX förbättrar hudens struktur och elasticitet, samtidigt som huden slipper de risker som vanligtvis är förknippade med kemisk peeling så som solkänslighet eller infektion.

Resultatet: Huden går från dyster till lyster och upplevs förnyad, slätare, och ungdomligare med mindre synliga porer. Effekten är omedelbar och ökar med upprepade behandlingar. Behandlingen passar alla hudtyper och lämpar sig året om, även vid soligt väder.

TPRX behandling – Från dyster till lyster – 30 min 1495:- (en behandling / område)

Rengöring och desinficering av behandlingsområdet (valt område: ansikte-hals/dekolletage/mage/händer). Därefter appliceras TPRX genom massage tills produkten har absorberats. Vanligtvis appliceras lösningen i 3 lager. Produkten lämnas kvar att verka på huden och närande produkter masseras in i huden. Endast en behandling räcker för att uppnå omedelbart glow. Fler behandlingar behövs för längre och mer varaktig kollagenbildning (4-6 beroende på hudens nivå av åldrande).

Rengöring, hudanalys, aha-toner, desinficering, TPRX i tre lager, massage 10-15 min med närande produkter som får ligga kvar på huden under natten och skall inte tvättas av (helst de närmsta 24 h). Avslutas med solskydd.

Rekommenderas som kur: 4-6 ggr i följd, med helst 7 och upp mot 14 dagars intervaller

En kur med TPRX kommer att leda till bildandet av nytt kollagen i huden: det kommer att förtäta dermis och förbättra dess elasticitet, men också förbättra epidermis och förbättra den naturliga strukturen av huden och hudtonen.

Underhåll

Efter avslutad kur (4-6 behandlingar helst en gång/vecka) bör behandlingen upprepas efter 4 månader och var 12:e vecka därefter (Räcker då med enstaka behandlingar).

Använd gärna produkter som innehåller tex Vitamin A, C, E, B3.

Hur ser huden ut efter behandlingen?

Direkt efter TPRX appliceringen ser huden ljusare ut, den känns slätare och fastare. Det kan förekomma viss rodnad eller lätt fjällning eller stramhet i vissa fall, men det kommer att avta under de kommande dagarna med korrekt hemvård. Efter hela kuren blir hudens struktur jämnare, porer och fina rynkor blir mindre synliga. Hudens övergripande utseende kommer att upplevas som föryngrad med en frisk fräschör.

Vilka resultat kan man förvänta sig?

En kur med TPRX kommer att leda till bildandet av nytt kollagen: det kommer att förtäta dermis (underhuden) och förbättra elasticiteten. Epidermis (överhuden, ytan) får en friskare hudton och glow. Det är bra att ha realistiska förväntningar och inte glömma att ålder, kost, hemvårdsprodukter, solande, hormoner, medicinering mm är faktorer som påverkar huden, kroppen och dess utseende.

Att tänka på innan behandlingen

Undvik läkemedel eller preparat som gör huden ömtålig 2 v innan behandlingen (Tretinoin, retionider, tex) Hel hud inga öppna sår.

Att tänka på efter behandlingen

Tvätta ej ansiktet samma dag. Omedelbart efter och under de kommande sju dagarna efter behandlingen ska du använda lugnande och återfuktande hudvårdsprodukter för återhämtning och för att stärka och assistera hudens nycellsbildning. Använd de produkter som din hudterapeut föreskriver för ditt hudtillstånd. Undvik sol i två dagar och använd SPF 50+ i minst tre veckor från sista behandlingen.

Kan TPRX utföras på alla åldrar?

TPRX rekommenderas från 18 år och uppåt:

  • 18-35 år: Ger en generell uppfräschning av huden (slätar ut epidermis och reducerar inkapslingar och pustler), samt motverkar hudbristningar.
  • 35-45 år: Ger en generell föryngring av ansikte och kropp. Hjälper till att förebygga hudens åldrande, samt motverkar slapp brösthud.
  • 45+: Motverkar föråldrad hud, samt slapp brösthud.

Behandlingen rekommenderas ej om du är gravid eller ammar.