Epilering för vita, grova hår

Epilering – för vita, grova hår

Vid borttagning av ljusa hår använder Expilo i Göteborg Blend, som är den epileringsteknik som genom både värme och lut hjälper till att koagulera och fräta de hårväxt- producerande cellerna.

epilering-blend

Dessa områden kan behandlas med epilering

Vi behandlar oftast i ansiktet, men epilering går att använda i princip på hela kroppen.

Så fungerar epileringstekniken Blend

En engångsnål med både likström, (Elektrolys), och växelström, (Thermolys), förs in i hårfollikeln till rätt djup. Elektrolysen bildar lut som fräter i vävnaden och Thermolysen bildar värme som koagulerar hårcellerna. Det tar ca tre sekunder innan Elektrolysen startar, sen tillkommer den tid som krävs för att hårstråt skall lossna ur hårsäcken. Därefter krävs en efterbränning med likström för ytterligare lutbildning till den tomma follikeln. Totalt krävs ca 7-15 sekunder per hårstrå. Lär dig mer om permanent hårborttagning med en epilator nedan.

Antal behandlingar att genomgå vid epilering

Blend tar effektivt död på hela hårsäcksstrukturen och det krävs oftast enstaka behandling per hårsäck. Antalet behandlingar beror därför på hur mycket hårväxt som ska behandlas. Alla hårsäckar är heller inte aktiva vid ett och samma tillfälle. Det krävs kontinuerliga behandlingar för att nå alla hårsäckar inom samma yta. Läs vidare om hårväxt och de permanenta hårborttagningsmetoderna som vi på Expilo i Göteborg erbjuder.

Att tänka på vid behandling

Före behandling
Rör inte hårväxten. Håren bör vara ca 3 mm långa.
Gå på behandling regelbundet.

Efter behandling
Efterbehandla tills rodnaden lagt sig med kylbalsam eller Aloe Vera gel (läkande). Utsätt inte huden för annan irritation eller starka preparat så länge huden är irriterad. Inte heller UV-ljus. Sunblock skall användas på hud med irritationer så länge som irritationerna är synliga, detta för att undvika hyperpigmentering (ökad pigment i det behandlade området).

Eventuella bieffekter av epilering

Epilering är en permanent hårborttagningsmetod som fungerar bra i ansiktet och på hela kroppen men något som är bra att veta är att huden kan bli irriterad, röd och svullen, vilket är övergående, liksom hårsäcksinflammation. Eftersom huden penetreras med nål kan runt enstaka hårsäckar eventuell ärrbildning uppstå.

Priser för epiliering

Startavgift (15 min): 500:-
20 min 630:-
25 min 785:-
30 min 940:-
45 min 1410:-
60 min 1880:-

* Vi reserverar oss för eventuella prisändringar