Kärlbehandling med IPL

Kärlbehandling med IPL

Kärlbristningar i ansiktet är ofta ärftligt. Väder och vind sätter också sina spår. IPL teknik (intesivpulsat ljus) är snabb och effektiv behandling metod för att få bort Dina ytliga blodkärl i ansiktet och på halsen. Ljuset går direkt ner till blodkärlen. Värmen löder ihop kärlen som försvinner successivt.

Hur fungerar det?

Ljuset passerar huden ner till blodkärlet som dras ihop av den värme som ljuset utvecklar när det träffar kärlet. Ljuset känner bara av de röda kärlen och påverkar inte alls huden i övrigt. För att behandlingen skall bli effektiv vill man kunna ge så mycket ljusenergi som möjligt utan att påverka huden. Det är därför viktigt att Du inte är solbrun vid behandlingen. Mörkhyade personer går därför inte alltid att behandla.

Hur ser jag ut efter behandlingen?

Efter behandlingen kan du ibland uppleva en rodnad eller irritation i huden ett par dagar. Det är inte säkert att huden rodnar alltid, behandlingen är inte mindre effektiv för det. Blir huden irriterad bör du vara försiktigare med makeup de första dagarna efter behandlingen. Det tar ett par veckor innan man ser resultatet efter behandlingen. Tiden för att se resultat kan variera med hänsyn på blodkärlens storlek och djup, och den individuella kroppens läkförmåga.

Att tänka på inför och efter behandlingen

Har du nyligen solat är Din hud också mörkare och därför bör man inte ha solat en månad före behandlingen, du bör också undvika att sola de första veckorna efter behandlingen. Är du solbrun finns risk för att bränna din hud, därför är det viktigt att du inte är solbrun när vi behandlar Dig.

Du bör inte heller använda färgad makeup på behandlingsdagen. Vissa läkemedel kan också göra din hud känsligare, därför är det viktigt att informera oss om vilken medicin du intar.

Finns det några biverkningar?

Trots att vi försöker undvika att påverka huden i största möjliga utsträckning kan det i sällsynta fall inträffa att huden påverkas av behandlingen. Det blir då en starkare rodnad och irritation och eventuellt små blåsor och pigmentering, som dock går tillbaks.