Enzymbehandlingar – Ansiktsbehandling / hudvård med enzymer

Enzymbehandlingar

Genom hudvård med Danné-metoden använder vi olika typer av enzymer i våra ansiktsbehandlingar.
Enzymer kan betecknas som ”arbetsstyrkan” i levande materia. De är de enda substanserna kapabla att kunna utföra arbete på cellnivå. Under hela vårt liv håller enzymer oss igång, ofta med en imponerande hastighet. Miljontals av dessa energigivare är ständigt upptagna med att förnya, förändra, reparera, förmedla och skydda. Vissa bryter ner stärkelse, fett eller proteiner. Andra sätter ihop saker, fungerar som budbärare osv.

Enzymerna använder proteinmolekyler som bildats i växtceller och som fungerar som organiska katalysatorer i att sätta igång eller accelerera specifika kemiska reaktioner. Enzymer kan liknas vid naturens kemiska trollkarlar och kan på bråkdelen av en sekund utföra otroliga kemiska förvandlingar som även den skickligaste kemist skulle gå bet på. Biokemiska reaktioner i och runt cellerna sker med en förbluffande hastighet vid normal kroppstemperatur, pH-balans (syra/bas) och tryck. Enzymer som katalyserar ger oss slutsatsen att de påverkar alla reaktioner som bildar livsvillkoren för kroppens celler.

Hudvård - enzym behandling Göteborg

Enzymbehandling är sannolikt den mest effektiva metoden för att hydrolisera dött material från hudvävnaden. Enzymer har använts under många år inom hudvårdsbranschen, mest för att avlägsna döda hudceller. Men det finns många fler som också kan sätta igång eller katalysera funktioner i huden.

Danné enzymmasker använder flera sofistikerade enzymer kapabla att strama upp huden progressivt och rensa bort avfallsprodukter runt hudcellerna genom en process känd som omvänd osmos. Omvänd osmos är en ”blackflushing” eller återspolningseffekt som tvingar ut vätskorna i och runt cellerna till kapillärer och lymfsystem. Djupt liggande orenheter och restmaterial rensas ut och efterlämnar en ren, vit substans. Ingen skada sker mot friska celler och behandlingarna förändrar inte pH. Det är dessa effekter som påbörjar återuppbyggnad, vitalisering och huduppstramning i Dannébehandlingarna.

Enzym mask #1

Den mest använda enzymmasken inom Danné. Avlägsnar döda hudceller och orenheter. Uppstramande, ökar cellaktiviteten och assisterar immunförsvaret. Aktiverar kollagenproduktion, lymf- och cirkulationssystemet – fungerar enligt principen om omvänd osmos. Djupt liggande orenheter och restmaterial rensas ut. Förbättrad cirkulation gör att friskt syre och näring når huden inifrån. Huden får färg, lyster och friskhet.

Enzym mask #2

Används som en djupverkande kontraherande mask för ansiktets finare muskulatur (även på andra kroppsdelar). Aktiverar motoriska enheter i musklerna och skapar en passiv kontraktion av hela muskelgrupper som på så sätt stärks och stramas upp. Är viktig vid lyftning och toning av halsområdet såväl som dekolletage hos kvinnor (som män).

Enzym mask #3

Skapar en kemisk värmeökning i huden som stärker effekterna av enzymmask #1 och #2, har desinficerande effekt på akne. EM#3 förstärker också Dannés kända plasmatiska effekt (pasma=blod), de fina kapillärerna stimuleras och blodcirkulationen ökar. Förbättrad cirkulation ger ökad syretillförsel till celler och vävnaderna. Syre tar med sig restavfall tillbaka, en mycket betydelsefull verkan vid anti-aging behandlingar och för hud i obalans. Cellerna i huden har en anaerobisk metabolism vilket betyder att de fungerar utan något egentligt syre från utsidan av kroppen. Verklig syre terapi kommer från INSIDAN, via lungorna och Danné Enzymbehandlingar är välkända för sina syreberikande egenskaper.

Läs mer om Dannés ansiktsbehandlingar och produkter

Se hur det fungerar