Alkaline – Kemisk hårborttagning

Alkaline Wash – tunna hår och fjun

Finare, fjunigt hår i ansiktet kan vara svårt att avlägsna eftersom hårväxten ofta är tät och håren mycket små. Med Alkaline Wash från Danné kan dock stora områden med fjun avlägsnas vid ett och samma tillfälle.

Så fungerar Alkaline Wash

Alkaline är ett alkaliskt pulver som blandas med ett örtvatten och appliceras på huden i 3-4 minuter. Behandlingen fungerar genom att ta håret till en hög alkalisk nivå. Detta kommer att mjuka upp håret och delar av den underliggande follikeln. Håren och torra hudceller kan sedan enkelt avlägsnas.
Fjuniga hår växer högre upp i huden än vad grova hår gör. Det kemiska medlet kan i vissa fall tränga ner i huden till den nivå där hårsäcken finns till fjuniga hår och fräta de hårbildande cellerna. Detta gäller ytliga hårsäckar.

Dessa områden kan behandlas

Samtliga delar i ansikte och hals kan behandlas. Behandlingen kan med fördel även göras på andra kroppsdelar. Behandlingen är avsedd för avlägsnande av fjunigt hår.

Antal behandlingar

Det går inte definitivt att säga hur många behandlingar som behövs eller ens om håren försvinner permanent. Vissa får en minskning av hårväxten redan efter en behandling medan det för andra kräver flera behandlingar.

Hur ofta?

Återväxten beror på faktorer som tidigare nämnts. Efterhand kommer återväxten gå långsammare och hårväxten bli mer uttunnad / glesare och tiden mellan behandlingarna öka. Det kan gå månader emellan.

DMK Ansiktsbehandling
DMK Ansiktsbehandling Alkaline Wash

Att tänka på vid behandling

Före
Planera inte in något viktigt möte där du vill se representativ ut direkt i samband med behandlingen.

Efter
Sola inte och undvik solarium de närmsta 24 timmarna. Använd inte makeup över behandlingsområdet på 12 timmar. Använd Danné produkter enligt hudterapeutens instruktion.

Om rodnad eller hetta uppstår applicera lite is eller naturell yoghurt över behandlingsområdet.. Contraderm cremen från Danné är hudläkande och passar bra efter Alkalinebehandling.

Eventuella bieffekter

Behandlingen är säker och smärtfri. I vissa fall kan behandlingsområdet rodna, sticka lite, och kännas varmt. Det kan också bli svullet. Detta är dock normalt och kommer att avta efter en stund. Efter första behandlingen kan huden även bli lite torr och irriterad. Detta kan hålla i sig i 2 dagar.

Priser

Alkaline- extremt kraftfull behandling för fjun
Ett alkaliskt medel som appliceras för avlägsning av fjun. Fördelen med Alkaline på fjunigt hår är att hårväxten som behandlas inte stimuleras till att växa sig grövre eller bli mer, som vid vaxning eller plockning, utan kan snarare på sikt bli tunnare och glesare. För att få glesare hårväxt krävs oftast upprepade behandlingar på samma hudyta. OBS fungerar bara på tunna, fjuniga hår!

Överläpp 450:-
Polisonger 700:-
Haka 700:-
Stora delar av ansiktet 950:-
Stora delar av ansiktet och hals 1160:-

För annat område vill vi se din hårväxt först.

Alkalinewash som tillägg i Danné hudvårdsbehandling
Vi vill i vissa fall lägga in Alkaline i Dannés hudvårdsbehandlingar för att öppna upp huden från döda hudceller så att akneinfektioner /pigment löses upp eller för att behandla ärr, rynkor och follikulit.

OBS! Huden kommer/kan bli röd och känslig några dagar, det beror på hur mycket vi vill reta huden. I vissa fall vill man bilda sår för ny hudutläkning, tex om man har mycket grov rynkig hud på överläppen.

Alkaline tunt lager som tillägg i ansiktsbehandling 400:-

* Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.