Cryobehandlingar – FAQ

FAQ

Cryo T-Shock behandlingar på Expilo i Göteborg

Cryo T-Shock är en innovativ, mångsidig och säker maskin för kroppsformning genom eliminering av lokaliserat fett, minskning av celluliter, samt toning och stramning av huden genom senaste tekniken av hypertermi kombinerat med kryoterapi.

Cryo T- Shock-behandlingar förstör fettceller och ökar kollagenproduktionen genom processer som startar i kroppen då den utsätts för varma och kalla temperaturväxlingar, så kallad termisk shock.

Fördelar

 • Reducera fett
 • Reducera celluliter
 • Uppstramning av lös hud
 • Cirkulationsökning

HUR FUNGERAR CRYO T-SHOCK BEHANDLINGAR?

Cryo T-Shock påverkar temperaturen på de kroppsdelar som den är riktade till för att försiktigt och gradvis avlägsna fett, eliminera celluliter och därefter ge fastare hud.

 

En typisk session för fettfrysning – Cryofatremoval – Cryotoning, varar från 15 till 30 minuter som man upprepar på andra sidan (2x 30 min/2 v). Huden värms i några minuter med hjälp av enhetens hypertermiska värmesystem följt av en stadig kylning som är nyckeln till att eliminera fettvävnad.

 

Vid fettfrysning och cellulitbehandling kan endast 2st A5 ytor behandlas med 2 veckors mellanrum, så att kroppen ska orka ta hand om restavfallet som bildas då fettceller och slagg ska rensas ut.

 

Fettceller kommer att förstöras (apoptos) när de utsätts för temperaturer mellan -5º och 8º Celsius.

PÅ VILKA OMRÅDEN OCH TILL VILKA TILLSTÅND ANVÄNDS CRYOSLIMMING OCH CRYOTONING MED CRYO T-SHOCK OFTAST?

 • Mage- och kärlekshandtag – lovehandles (Cryofettfrysning, CryoSlimming, cellulitbehandling, huduppstramning)
 • Gäddhäng – överarmarna (CryoSlimming, fettfrysning, cellulitbehandling, huduppstramning)
 • Mamma mage – mage (CryoSlimming, fettfrysning, cellulitbehandling, CryoToning, huduppstramning)
 • Dubbelhaka – (CryoToning, huduppstramning)
 • Tighta till låren – (CryoSlimming fettfrysning, CryoCellulit behandling, Cryohuduppstramning – CryoToning)
 • Celluliter (CryoCellulite cellulitbehandling)
 • ”Lyfta” rumpan – CryoButtlift (Cryofettfrysning, CryoToning,)
 • Rynkor – öka kollagen och elastin i huden (CryoToning, CryoFacial)
 • Främja läkning efter idrottsskador (CryoMedical treatment)

 

Qryo T-Shock har ett utbud av oändliga kombinationer, är väldigt flexibel och säker vilket gör att du mer eller mindre kan behandla hela kroppen. Bara fantasin sätter gränserna.

FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR MED CRYO T-SHOCK CRYOBEHANDLINGAR?

Cryo T-Shock cryobehandlingar är helt säkra. Det finns idag inga kända bestående biverkningar vid Cryo T shock -beandlingar. Ett fåtal patienter får längre ihållande lätt rodnad och en viss avdomnad. Denna rodnad / avdomnad försvinner efter några dagar. Inga långvariga biverkningar med Cryobehandlingar med Cryo T-shock har hittills konstaterats.

 

(Behandlingar med Coolsculpting, en annan variant av fettfrysning med vakuum och statisk frysning med lägre temperaturer och vakuum, (en mycket mer aggressiv cryoteknik för fettfrysning) utan värmeväxling har visat en mycket sällsynt biverkning, ett fall på 20.000, eller 0,0051%, kan få PAH: Paradoxal Adipose Hyperplasia – fettcellerna blir tjockare och expanderar. Forskning har inte kunnat konstatera varför och hur detta tillstånd kan uppstå. Biverkningen har inte haft något att göra med felutfört behandlingsförlopp. Liknande biverkning har också upptäckts, även här lika sällsynt, efter radiofrekvensbehandling av fettvävnad)  .

HUR OFTA KAN JAG GÖRA EN CRYO T-SHOCK BEHANDLING?

Behandlingsfrekvens och sessionslängder beror på vad som skall behandlas. Sessionerna måste vara åtskilda för att kroppen skall kunna omsätta och befria sig från fettceller.

 

 • CRYOSLIMMING – Fettfrysning – CryoCellulit -behandlingar kan göras varannan vecka. (ytan av max 2 st ”A5” per 2 v)
 • CRYOTONING – Huduppstramning kan göras en gång i veckan
 • CRYOFACIAL – Ansiktsbehandlingar med Cryo T-Shock en gång i veckan

Vi rekommenderar att man fokuserar på en kroppsdel per session för att möjliggöra korrekt dränering och undvika överväldigande av kroppens lymfsystem.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG?

Oftast rekommenderas 4-8 behandlingar per område. Antal behandlingar varierar utifrån förväntningar och personliga förutsättningar.

Processen i kroppen att eliminera fett kan fortsätta i upptill 8-12 veckor efter behandling.

HUR KÄNNS CRYO T-SHOCK BEHANDLING?

Behandlingen är nästintill smärtfri, huden ”domnar” succesivt av kylan vid fettfrysning. Ofta upplever man att det är rätt behagligt med växelverkan mellan värme och kyla, vid kallare grader kan man uppleva lite obehag.

Ett munstycke förs över hudytan med en gel som skyddar huden och ger glid. (max A5 yta / behandlingsområde, man kan köra totalt två A5 områden vid samma tillfälle)

Olika program är byggda med olika upplägg i värme och kyla. Man arbetar sig ner till minusgrader (då man ska göra fettfrysning, annars håller man sig på plus) och huden hinner vänja sig vid kylan innan man når minusgrader. Detta gör behandlingen helt acceptabel fastän man kanske inte är ett fan av kyla. Värmen brukar oftast upplevas som behagligare.

Hudområdet är svalt och rött efter en fettfrysning, men inte hård som en isklump. Rodnaden och kylan brukar avta rätt snabbt efter behandlingen och känseln kommer tillbaka. En utrensningsprocess startar i kroppen och man kan ibland känna att man är lite ”belastad”, då är det extra viktigt att dricka vatten och röra på sig, få igång lymfsystemet och svettas ut!

HUR HJÄLPER CRYO T -SHOCKCELLULITE -BEHANDLINGEN MOT CELLULITER?

Cryo T-Chockbehandlingar riktar sig mot djupare lager av fettceller och de vätskor som binder dem samman. Blod rusar till de kalla områdena, vilket gör att lymfsystemet börjar tömma de förstörda cellerna och avlägsna avfall. Faktum är att kyla ökar blodcirkulationshastigheten ganska dramatiskt. Den varma ”chock” som följer den kalla terapin ökar blodflödets och lymfsystemets effektivitet. Att blod och lymfsystemet fungerar väl är avgörande för att komma åt stagnerad förtätad bindväv.

Celluliter finns i de övre fettcellsskikten. Vanligtvis syns celluliterna/ ojämnheterna mindre efter den tredje behandlingssessionen, men varje individs egna förutsättningar påverkar hur många behandlingar som behövs för att se resultat. (En god lymfaktivitet är en förutsättning att få bra resultat, du kan själv hjälpa lymfflödet med fysisk aktivitet, massage, LPG, Massage Gun, Massage Roller, torrborstning tex.)

VAD ÄR CRYOSLIMMING – FETTFRYSNING

Cryo T-shock -behandlingar för fettfrysning börjar med en uppvärmningsfas följt av kylning. Värmen har effekt på triglycerider för att destabilisera dem och därmed ökar effektiviteten hos den kommande kylproceduren.

Sakta sänks temperaturen till önskat värde i olika faser så att huden vänjer in sig steg för steg till nedkylningen.

Behandlingen utförs på huden med ett munstycke som hela tiden är i rörelse och glider på ett tunt lager av skyddande cryogel.

Adiposa celler eller adipocyter (fettceller) är särskilt känsliga för Kyla. Kylan accelererar apoptosen (en naturlig kontrollerad celldöd) hos adipocyterna. Synergin för termisk chock leder till förstörelsen av fettceller. Adipocyterna kan inte överleva de kalla temperaturerna och vissa adipocyter elimineras direkt under sessionen. Gradvis fortsätter utrensningen av döda fettceller under några dagar till veckor. Denna teknik leder till en minskning av fettmassa i ett målinriktat område.

Cryoslimming är inte en viktminskningslösning, utan ett komplement att nå specifika områden där det kan vara svårt att bryta ner oönskade fettdepåer genom diet och träning. Upprepade sessioner tar långsamt bort övre skikt av fett. De celler som har eliminerats dras in i blodomloppet och försvinner därefter naturligt genom lymfsystemet.

ÄR CRYOSLIMMING OCH CRYOTONING MED CRYO T-SHOCK EN SÄKER BEHANDLING?

Ja, Cryo T Shock är en säker behandling. Det är en icke kirurgisk behandling, huden får en rodnad i samband med behandlingen som avtar succesivt. Hur länge rodnaden sitter i är varierande från person till person. Vissa personer / vid vissa tillfällen kan uppleva känselbortfall på behandlad yta, detta avtar succesivt

VEM SKALL INTE GÖRA EN CRYO T-SHOCK BEHANDLING?

 • om du är gravid
 • är under 15 år
 • lider av en njursjukdom
 • nedsatt leverfunktion
 • genomgår njurdialys eller kemoterapi
 • har diabetes
 • har cancer
 • ska inte behandla på kraftiga åderbråck
 • infektion i kroppen

VAD SKA JAG TÄNKA PÅ INFÖR EN CRYO T-SHOCK BEHANDLING?

Undvik använda kosmetika eller hudlotion på behandlingsområdet samma dag du ska behandlas (Ok med hudcrème i ansiktet).

Undvik snabba kolhydrater 2 timmar innan (och efter behandling).
För bästa resultat bör snabba kolhydrater undvikas så mycket som möjligt mellan behandlingarna.

KAN JAG GÖRA NÅGOT FÖR ATT FÖRBÄTTRA RESULTATET?

Rekommendationen är att du tränar i 30 till 60 minuter i någorlunda anslutning till varje behandling, detta för att hjälpa kroppens metaboliska elimineringsprocesser.

Vi rekommenderar också att man gör en enkel lymfmassage. Lymfmassagen hjälper lymfsystemet att rensa ut fettceller som eliminerats genom naturlig utsöndring i urin och svett.

Med regelbunden träning förbättrar du resultatet av Cryo T-Shock behandlingen. Träningen ökar blodcirkulationen och tillför ytterligare syre. Näringsämnen  levereras till och från cellerna, vilket hjälper till att öka hudens elasticitet och rena vävnaden.

Som kombination för att hjälpa kroppen med utrensning rekommenderar vi LPG och vibrationsträning. Använd gärna Massage Gun hemma för extra skjuts åt lymfaktiviteten, samt följ egenvård lymfmassage.

Rätt kost, god sömn och hälsosam livsstil (och gärna periodisk fasta) är såklart en förutsättning för att på ett hållbart sätt komma i mål och för att bibehålla resultat.

NÄR KAN JAG SE RESULTAT?

På 8 av 10 patienter märks resultat redan efter en behandling!

Studier visar att 70 % får mycket bra resultat, 20% får bra resultat och 10% icke tillfredsställande resultat.

Hur kroppens reningssystem (blod och lymfcirkulation, tex) fungerar är avgörande för hur kroppen kan rensa ut slagg och restavfall efter behandlingarna.

Bäst och mest långvarigt resultat fås efter 4-8 behandlingar/ område. Antal behandlingar varierar utifrån förväntningar och personliga förutsättningar.

HUR LÅNG TID KVARSTÅR RESULTATEN EFTER CRYO T SHOCK HUDBEHANDLINGAR?

Fettbortagningen på det behandlade området är permanent, men det långvariga resultatet beror på din livsstil och motion, diet och genetik. Om du går upp i vikt ökar antalet fettceller igen. Bortfrysta fettceller försvinner dock för alltid, i motsats till bantning där man reducerar fettinnehållet. Hudtoning / hudåtstramning och cellulitbehandlingar kan kräva ett underhållsschema för att resultaten ska bli bestående. Detta varierar från person till person.

Hur god cirkulation man har kan vara avgörande för hur bra resultaten håller och vilket underhåll som krävs. Kombinationer med tex LPG är ett utmärkt sätt att hålla cirkulationen i gång och rensa ut slagg från bindväven under Cryo T-shock behandlingar och som underhåll. Att använda tex MassageGun hemma dagligen hjälper också lymfflödet.

HUR SKILJER SIG CRYO T-SHOCKBEHANDLINGAR MOT ANDRA BEHANDLINGAR INOM KRYOTERAPI?

Till skillnad från ”Coolsculpting” och andra Cryo-terapibehandlingar använder Cryo T-Shock värme tillsammans med kyla för att leverera en ”chock” mot fettceller. Detta påskyndar processen att förstöra och eliminera fettceller. Genom att öka hudens ansträngningar, ökas också kollagenbildningen och elasticiteten, vilket slätar ut och stramar åt huden. Man kan säga att värme fyller i en saknad bit av det som saknats på marknaden!

Cryo T-Shock är gjord för att hjälpa till att eliminera vita fettceller från kroppen. Värmen hjälper lymfsystemet att forsla på de döda vita fettcellerna. Träning och rörelse efter varje behandling kommer att påskynda ämnesomsättningen och maximera resultatet.

Att behandlingsenheten ständigt är i rörelse i Cryo T -shockbehandlingar (i jämförelse med Coolsculpting tex där hudytan som behandlas är fixerad mellan plattor som kyler under ett vakuumtryck under behandlingstiden), gör behandlingen behagligare, säker mot huden och ger jämna resultat utan ojämna kanter ”sharkbites”.

VAD ÄR CRYOTONING – HUD UPPSTRAMNING

Vid CryoToning för huduppstramning upplevs temperaturerna behagliga och inte alls smärtsamma. Hud och fettvävnad utsätts med Cryo T-Shock för en trippel termisk chock (värme-kyla-värme) vilket optimerar resultaten.

CryoToning är perfekt för kroppsdelar där lös hud är ett problem. Toning används för att strama upp huden, till exempel efter viktminskning eller graviditet. Toning är ett speciellt utformat program för att dra åt och släta ut huden utan att minska fettet. CyoToning ger hudföryngrande behandling där den naturliga kollagenproduktionen ökar och huden stramas upp.